S*Deltas

Sibiriska Katter

Jag har alltid älskat katter och har haft flera huskatter. I början av 1989 hämtade vi hem vår första raskatt, en Brittisk korthårshona som hette S*Beverly Hills Miss Maggie May. Juli 1990 fick hon sin första kull, där behöll vi en hane, S*Deltas Blue Athos. Men tyvärr visade det sig att äldsta sonen hade fått kattallergi så vi fick placera om båda katterna.

 

Åren gick och sonens allergi försvann, så till slut kunde vi äntligen i mars 2007 hämta hem vår första sibir,  S*Busungarnas Valrhona Jivara

 

Januari 2008 föddes Jivaras första kull och ur den kullen har vi valt att behålla Sakhi. Februari 2009 föddes Jivaras andra kull och ur den valde vi att behålla Marussia. I Jivaras tredje och sista kull, december 2009, valde vi att behålla en kattunge som fick en nerv i kläm i samband med förlossningen (= halvsidig ansiktsförlamning), nämligen charmtrollet Dolce.

 

Att ställas ut var inte så kul tyckte Jivara men det gick ganska lätt att få henne till IC (dvs Internationell Champion), men sen tyckte framför allt jag att hon inte höll längre än så. Dock har hon fått väldigt fina avkommor och i de två första kullarna har hon avkommor som båda har nått så högt man kan bli, nämligen SP/SC. SP betyder Supreme Premier (en titel man får när man är kastrat) och SC betyder Supreme Champion (en titel man får när man är fertil).

Jivara fick flytta till min mamma och där har hon fått det otroligt bra, bortskämd men framför allt har hon blivit ensamkatt, som hon behöver vara.

 

Mars 2012 föddes vår nya avelshona, en blåguld tjej, som heter S*Frostuddens Ella Fitzgerald. En mycket efterlängtad tjej, som tar alla med storm.

 

Jag har för tillfället även två honor på foder i Umeå-trakten. Det är Manipura (som kallas för Majken, född juli 2015) och Pinarello Dogma (som kallas för Pina, född feb 2016). Majken fick sin första kull (Fjärilskullen), november 2016.

 

Det var lite om våra katter som vi har haft och har hemma o på foder. Vi bor i Sävar och familjen består förutom av mig själv av min man samt våra två söner.

 

Vägbeskrivning till oss.

Om du klickar här så hittar du två bilder på vårt hus, det kan göra att det blir lite lättare att hitta hit.

 

Vägbeskrivning om man kommer från Umeå-hållet: följ E4:an norrut, sväng av vid allra första infarten till Sävar. Sen svänger du första avtagsvägen till vänster och under E4:an, sen första avtagsvägen till höger (dvs sväng in till södra Sävar). Ni är nu på Generalsvägen. Följ vägen och  Sväng följer ni vägen och tar första avtagsvägen till vänster. Kör uppför den lilla vägen och sväng vänster igen. Vi bor på Violvägen 9 högst upp i innerkvarteret, i ett vitt mexitegel-hus med gråa detaljer. Vi har ett dubbelgarage som är grått med vita detaljer.

 

Vägbeskrivning om man kommer från Skellefteå-hållet: följ E4:an till Umeå, sväng av höger vid andra (södra) infarten till Sävar. Kör rakt fram i fyrvägskorsningen och ta sen första vägen till vänster. Kör uppför den lilla backen och sväng vänster igen. Vi bor på Violvägen 9 högst upp i innerkvarteret, i ett vitt mexitegel-hus med gråa detaljer. Vi har ett dubbelgarage som är grått med vita detaljer.

 

Ni kan kontakta mig antingen på telefon (090-521 06, eller 070-831 87 31  eller via mail, deltaskatter@gmail.com.

Utbildningar &  Tillstånd

G1 gick jag via Pawpeds våren 2009. Listan sorteras på efternamn, inte på stamnamn.

Jag blev diplomerad uppfödare via SVERAK - juli 2009.

G2 gick jag via Pawpeds våren 2010. Listan sorteras på efternamn, inte på stamnamn.

 

Jag har även gått följande kurser, utbildningar:

BJK:s grundläggande s i kattuppfödning (lightversion) - våren 2011.

Genetikkurs – med Maud Dickson – hösten 2011.

Kostföreläsning – med Ulrika Sörlid – hösten 2011.

Avel med framgång – med Ulrika Olsson – oktober 2012.

BJK: uppfödarcirkel – våren 2015.

 

Våren 2013 fick jag tillstånd från Länsstyrelsen att ha katter.

 

Jag har även lyssnat på olika föreläsningar (tex en som handlade om den åldrande katten), varit på Royal Canins seminarium (i skrivande stund 2 st) etc. Här kan ni läsa mera om olika kurser, seminarium, föreläsningar etc jag har deltagit i. Listan fylls på allt eftersom.

 

 

Om Oss

Kontaktinformation

090-521 06  eller  070-831 87 31

Email:  deltaskatter@gmail.com

Adress:  Umeå, Sverige.

MADE WITH IN MUSEFREE.COM